Cast & Crew Een Vreemde Gast

Ton Rohde (regisseur)

HoofdTonTon Rohde (1949) is als regisseur/theatermaker lange tijd actief. Als autodidact acteur is hij in 1984 begonnen bij jeugdtheater Stiktog met thema voorstellingen in het basisonderwijs en gaf hij lessen in dramatische vorming in het middelbaar en hoger onderwijs. Hij speelde een aantal producties bij Theater Te Water en ontwikkelde hij zich middels workshops, trainingen en masterclasses bij verschillende theatermaker o.a. Mathijs Rümke, Mark Kingsfort, Gijs de Lange, Cora Broekhuizen, Roy Hart en Bouke Oldenhof.

Als regisseur maakte hij bibliotheekvoorstellingen zoals ‘Neoptolemos’ van Koos Terpstra, ‘De Pornograaf’ van Lodewijk de Boer en deed hij regie voor studentenverenigingen o.a. ‘De Ambassadeur’ van Mrozek. Bij theatergroep De Rijge in Thesinge maakte hij 3 producties; ‘Mama, kijk, zonder handen’ van Hugo Claus, ‘Ajax’ van Sofocles en Juffers en Hanebalken, een eigen stuk.

Muziektheater in regie en vormgeving voor 4Meiproject, de Volksstem en The Singers.

Met eigen producties van ‘De Opladers’ maakt en speelt hij samen met actrice/zangeres Janneke Renkema op theaterfestivals, o.a. Noorderzon en Oerol.

Als acteur stond hij in vele producties met veelal hoofdrollen voor Swet in Grijpskerk en GrooteGast en ‘De Vliegende Hollander in Appingedam. Ton werkt ook als theatertekst en liedjes schrijver, acteur in communicatietrainingen en is hij ontwerper/maker van de ‘Marhocker’.

Rob Brink (speelt Daan)

Rob BrinkRob Brink (1958) is wat je misschien een laatbloeier zou kunnen noemen in de toneelwereld. Hoewel hij voorheen wat kleine schreden had gedaan op het toneel, is het pas echt een jaar of tien geleden begonnen , toen hij de amateur theaterschool (ATS) in Groningen ging volgen. Toch heeft hij inmiddels een aantal mooie rollen op zijn naam staan in diverse producties. Zo was hij vader Herman in Festen, George in Who’s afraid of Virginia Woolf, Alan (Alex) in Carnage (Bloedbad), Jan Tegenkamp in Familie (ook van het Complot) en vele andere rollen in evenveel andere producties. Naast het spelen van toneel en theater, is hij trainingsacteur en staat hij af en toe voor de camera van een reclamemaker.

 

Remcke Brouwer (speelt Lily)

 

“All the world is a stage and all the men and women merely players”

W. Shakespeare

Al mijn hele leven speel ik graag toneel. Op een dag besloot ik hier een “echt” podium voor te zoeken. Ik werd lid van rederijkerskamer Eendracht in Zuidhorn. Het rederijken is meer dan toneel alleen. Eens in de 2 weken verzorgen we een avond, ludiek ingevuld aan de hand van een thema, met poezie, proza, improvisatie, toneel en theater. De afgelopen 7 jaar speelde ik in voorstellingen van Ayckborn, Tom Lanoye, Don Duyns, Shakespeare, Heijermans en Ibsen. Na een aantal drempels podiumvrees te hebben genomen, deed ik eind 2015 auditie bij flauwecult in Groningen. Met veel plezier speelde ik in 2016 de rol van Helena in de Griekse tragedie Trojaanse vrouwen. Gaandeweg ontdek ik mijn liefde voor toneel en de wens om meer te spelen en te verdiepen. De kans om mee te spelen met het complot grijp ik dan ook met beide handen aan.

Tanja Delken (speelt Marguérite)

Tanja

Tanja Delken is jaren geleden begonnen bij een lokale toneelvereniging , de Kiekdeus. Daar werden kluchten gespeeld in het Gronings. Ze heeft in twee producties gespeeld van Waark: in  2011 in ’t Wotterop , o.l.v. van Jack Nieborg en in 2015 Ik Goa Noar Tahiti o.l.v. van Ben Smit. Daarnaast heeft ze nog gespeeld in enkele korte producties van Hiepie Hoogeveen: de Moorden van Geefsweer, de Rattenvanger van de Zijlen en momenteel Börgman en de Brandstichters. In 2016 heeft ze meegedaan met Eten o.l.v. Hanneke van der Molen.

 

Kees Zoethout (speelt Seiffert)

Kees Zoethout (1968) begon in 1995 met het volgen van een aantal toneelcursussen bij het Kunstencentrum Groningen binnen een kader dat tegenwoordig bekend staat als de Amateur Theater School. Van daaruit richtte hij met een aantal medecursisten toneelgroep Neor op met wie hij sinds 1996 een aantal toneelproducties heeft verzorgd en die in 2002 winnaar was van het toenmalige Eenakterfestival. Daarnaast heeft hij een paar jaar gespeeld en gezongen in theaterbuffetten. Verder volgde hij een aantal toneelworkshops, waaronder bij Helmert Woudenberg (vier elementen), Ron van Lente (commedia dell’arte), Jaques Nieborg (klucht), Herman Bolten (speelstijlen, de Meisner methode) en Anita Kooij (fysiek spel). Naast spelen geeft hij tevens improvisatie- en gesprekstrainingen Bij de huursoap Geluk is niet te Huur leerde hij de spelers kennen met wie hij in 2006 het Complot heeft opgericht. Sindsdien heeft hij in elke productie van het Complot meegespeeld.

Alexander Adetunji (speelt een Vreemde Gast)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petra Tjapkes (kleding)

Petra eenzaam productie Adams AppelsPetra Tjapkes (1965) is van oorsprong opgeleid en werkzaam geweest in de hulpverlening en heeft dat na 15 jaar vaarwel gezegd. Ze heeft in 2004 de opleiding tot coupeuse afgerond en heeft zich vanuit haar passie toegelegd op het ontwerpen van kostuums en kleding. De afgelopen 11 jaar heeft zij voor tal van theater- en dansproducties de vormgeving van kostuums en kleding van acteurs, performers en musici ontworpen en verzorgd, zo ook voor particulieren en fotoshoots. Daarnaast gaf zij workshops op gebied van kostuum, styling en naailes. Ze heeft zich ontwikkeld en ruime ervaring opgedaan als autonoom vormgever.

Vanuit een kostuumklus is zij het productievak ingerold, waarvoor zij tevens een opleiding heeft gevolgd. Naast vormgever is ze sinds 2008 productieleider bij diverse (semi)professionele en amateurtheaterproducties en festivals en heeft ze ruim een jaar als productieleider bij Theater De Nieuwe Kolk in Assen gewerkt. Dit is de eerste keer dat zij bij het Complot betrokken is. Buiten deze 2 vakgebieden werkt zij regelmatig als trainingsacteur bij politietrainingen en trainingen voor Jumbo supermarkt.